Vasemmalta Anne Vänskä, Jukka-Pekka Kärki ja Annamari Kärki

Myllyalueen kehittäminen käyntiin

Liperin myllyalueen kehittäminen käynnistyy toden teolla jo tämän vuoden puolella. Potkua kehittämiseen tuovat uudet yritysjärjestelyt. 

- Kumppaneikseni olen löytänyt monessa liemessä keitetyn tehotiimin! Terveellisen rakentamisen moniosaaja Jukka-Pekka Kärki aloittaa osakkaana ja toimitusjohtajana. Samassa yhteydessä talouden ja hankejohtamisen saralla jaamme työkuormaa niin ikään osakkaaksi tulevan Annamari Kärjen kanssa, kertoo uutta intoa puhkuen Liperin Myllyn hallituksen puheenjohtajana jatkava Anne Vänskä.

 - Vastuuta jaetaan ja panoksia lisätään. Tällä triolla alueesta alkaa tiili tiileltä muotoutumaan elämisen, yrittämisen ja matkailun vetovoimainen miljöö. Liperin Myllyn 2,3 hehtaarin suuruinen kaunis rantamaasto herätetään eloon maatalouspitäjän historiaa, yhteisöllisyyttä sekä rakentamisen vastuullisuutta kunnioittaen, visioi tuore toimitusjohtaja Jukka-Pekka Kärki uuteen pestiinsä liittyen.

 - Liperin myllyalueelle on aina saavuttu niin lähitienoilta kuin matkojenkin päästä. Myymään, ostamaan, töihin ja asumaan. Alueen eläväisyydestä pidetään kiinni ja uutta suunnitellaan perinteitä sekä uusia innovaatioita yhdistellen. Tässä tiimissä yhdistyy sellainen määrä osaamista, kokemusta, tahtoa ja panostusta, että niistä ei homma taatusti jää kiinni! kuvailee Annamari Kärki.

 Kaavamuutosprosessia on jo hieman käynnistelty yhteistyössä Liperin kunnan kanssa. Samoin tunnusteluja alueen kehittämiseen liittyvistä toiveista on kuulosteltu jo puolin ja toisin.

- Yhteistyö Liperin kunnan kanssa on Liperin myllyalueen kehittämisessä tärkeää, ja onkin todella hienoa todeta, että yhteistyö sujuu kitkattomasti. Olen myös erittäin hyvilläni, että sain Kärjet samaan tiimiin. Heillä on vahvaa näyttöä uuden liiketoiminnan luomisesta sekä kasvavan bisneksen ja kehittämisen tavoitteellisesta eteenpäin viemisestä. Haluan uskoa, että kaikella tähän alueen lähihistoriaan liittyvällä draamalla on vielä sen kehittämisen myötä tarkoituksensa. Alue on Liperin sydän, ja se laitetaan uudelleen sykkimään, tiivistää Anne Vänskä tunnelmiaan uuden ajanjakson kynnyksellä.