Tietosuoja

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tämä on Liperin Mylly Oy:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Tämä versio on käytössä 26.2.2020.

1. Rekisterinpitäjä

Liperin Mylly Oy
0911720-5
Meijeritie 1
83100 Liperi
050 311 2331
tilaukset@liperinmylly.fi

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Anne Vänskä
anne.vanska@liperinmylly.fi

3. Rekisterin nimi

Liperin Mylly Oy:n asiakasrekisteri

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja kerätään Liperin Mylly Oy:n asiakassuhteiden hoitamista varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on Liperin Mylly Oy:n ja asiakkaiden välinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset velvoitteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle. Asiakas ei voi tilata Liperin Mylly Oy:n verkkokaupasta tuotteita tai palveluita, ilman henkilötietojen antamista. Henkilötietoja kerätään myös markkinointia varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on suostumus. Tietoja ei käytetä automatisoituun profilointiin tai päätöksentekoon.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri sisältää seuraavia tietotyyppejä:

Asiakkaiden perustiedot, kuten:

  • etu- ja sukunimi
  • lähiosoite
  • postitoimipaikka
  • maa
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • rekisterinpitäjän www-palvelujen käyttäjätunnukset ja salasanat

Asiakkuuden hoitamiseen liittyvät tiedot, kuten:

  • asiakkuuteen liittyvä yhteydenpito ja viestintä (mukaan lukien palautteet ja reklamaatiot)
  • rekisteröityyn kohdistetut mahdolliset markkinointitoimenpiteet, sekä muut asiakassuhteen ylläpitoon liittyvät toimenpiteet
  • suoramarkkinointiluvat ja -kiellot

Edellä yksilöityjen tietojen muutostiedot.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkailta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Rekisterin henkilötietoja vastaanottavat:

  • Liperin Mylly Oy ja sen työntekijät
  • maksunvälittäjät, jotka vastaanottavat asiakkaan maksun
  • kuljetusyritykset, jotka mahdollisesti kuljettavat tuotteita asiakkaille
  • tilitoimisto, joka kirjaa tilaukset Liperin Mylly Oy:n kirjanpitoon
  • tilintarkastaja, joka tarkastaa kirjanpidon
  • IT-yritys, joka ylläpitää Liperin Mylly Oy:n verkkosivustoa

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa. Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän toimesta myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Verkkokauppaa ylläpitää Shopify Inc., joka tarjoaa Liperin Mylly Oy:lle verkossa toimivan sähköisen kaupankäyntialustan, minkä avulla Liperin Mylly Oy voi myydä tuotteita ja palveluita. Tiedot säilytetään Shopifyn palomuurisuojatuilla palvelimilla. Rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettuja käyttämään ainoastaan sellaiset rekisterinpitäjän ennalta määritellyt työntekijät, joiden toimenkuvaan tietojen käsitteleminen kuuluu. Näitä työntekijöitä sitoo salassapitovelvollisuus.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää rekisterinpitäjän sähköpostiosoitteeseen. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää rekisterinpitäjän sähköpostiosoitteeseen. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

  • Lounasta

    Myllypuodin lounaskahvila tarjoaa kursailematonta karjalaista kotiruokaa. Salaattibuffasta valitset mieleiset väriläiskät lautasellesi lämpimän ruuan kylkeen sekä paikallista ruisleipää ja oman keittiön sämpylöitä. Ja maksat vain siitä, minkä syöt, sillä lounasannoksen hinta määräytyy sen painon mukaan.

    Lounas tarjolla ma–pe 11.00–13.00

    Hinta 1,90€ / 100g

    Viikon lounaslista 
  • Shoppaile ja tilaa

    Lounaskahvilamme yhteydessä olevasta puodista löydät paikallisten pientuottajien elintarvikkeita hilloista ja hunajasta villasukkiin sekä puutöihin. Esillä on lahjaideoita ja kauden tuotteita.

    Tilaat kauttamme myös kätevästi kakut tai jopa kokonaisen cateringin juhliisi. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro toiveesi.

  • Työskentele, kokousta tai juhli

    Oletko haaveillut rauhallisesta etätyöpisteestä inspiroivassa ympäristössä tai kaipaatko kokoustilaa? Vuokraamme myllymiljöön rantamaisemasta työpisteitä ja -tiloja päiväksi tai pitemmäksikin aikaa. 

    Myllypuodilla voit myös järjestää yksityistilaisuuksia kokouksista pieniin perhejuhliin. Tilaa historiallisessa miljöössä on vuodenajasta riippuen 30 jopa 50 henkilölle. Valmistamme tarjoilut toiveiden mukaisesti. Puodilla on myös anniskeluoikeudet.

    Ota yhteyttä 

Leipäpitäjän yli satavuotiset myllyperinteet

Liperin kauniin Kirkkolahden rannalla toimineen myllyn miljöössä voi kuulla historian siipien havinaa, sillä alueella on vahvat juuret suomalaisten maataloustuotteiden jalostamisessa. Myllytoiminta alkoi Osuusmeijerin ensimmäisen oman meijerirakennuksen valmistuttua vuonna 1906. Samoilta jalanjäljiltä lähti ruokaa ympäri Suomen 114 vuoden ajan kunnes kolmas tulipalo tuhosi koko myllyn perjantai aamuyönä 5.6.2020. Alueella ovat toimineet myös juustola ja meijeri. Nykyisin vanhassa juustolarakennuksessa toimii sänkytehdas. Suojeltu meijerirakennus odottaa uutta tulemistaan alueen kehittämisen myötä.

Tulipaloja ja uudistamista

Mallikkaasti käynnistynyt myllytoiminta koki ensimmäisen takaiskun vuonna 1927, kun tulipalo tuhosi suuren osan myllystä. Sotien jälkeen suotuisa kehitys alkoi jälleen ja myllyn tuotanto kasvoi tasaisesti, mutta helmikuussa 1961 mylly tuhoutui täysin tulipalossa. Uuden myllyn rakentaminen alkoi kuitenkin välittömästi.

Myllyn tuotevalikoima monipuolistui vuosien aikana huomattavasti. Liperin Mylly oli myös luomujauhojen ja -suurimoiden tuottaja. Luomutuotteiden valmistus alkoi jo 1990-luvun alussa.

Liperin Mylly tunnettiin 2000-luvulla valtakunnallisena toimijana, jonka laajaa tuotevalikoimaa myytiin ympäri Suomen.

Viimeinen mohikaani syntyi uusiin haalereihin

Vuonna 2019 viimeinen suomalainen osuuskuntamuotoinen mylly siirtyi yksityisomistukseen, kun Anne Vänskä ja Kari Huikuri ostivat maan kuulun Liperin myllyn. Uudistettu ja jo vientiin lähtenyt toiminta sai kuitenkin viimeisen iskunsa vain kymmenen kuukautta myöhemmin 5.6.2020 myllyn tuhouduttua kokonaan tulipalossa eikä uutta myllyä enää voitu rakentaa.

Perinteikkään alueen historia elää kuitenkin vielä vahvasti tässä päivässä. Myllypuodin pöydissä muistelut ja ideat alueen uudesta tulevaisuudesta käyvät vilkkaina. Alueen omistava Aavakax Oy on käynnistänyt alueelle kaavamuutosprosessin, millä myllyrannan elämä herää uudestaan henkiin asumisen ja palvelujen myötä. Yhtiön puuhatrion muodostavat Anne Vänskän lisäksi Annamari ja Jukka-Pekka Kärki.